KUR’ÂNI KERİM OKUMAYA BAŞLARKEN OKUNACAK DUÂ

        Kur’ân-ı Kerim’in anahtarı “Fâtiha Sûresi” dir. Zaten “Fâtiha” anahtar mânasına gelmektedir. Mukaddes kitabımızın ilk sûresi de “Sûre-i Fâtiha” dır. Onun için Kurân-ı Fâtiha ile açmalı, Fâtiha ile kapamalıdır. Yani bir Müslüman Kur’ân okumaya başlayacağı zaman bir Fâtiha okumalı, Kur’ân okumayı bıraktığı zaman yine bir Fâtiha okumalıdır.

            Ayrıca Kur’ân okumaya başlamadan önce şu aşağıdaki dûayı kim okursa, okumuş olduğu Kur’ân’ın her harfi için kendisine 50 bin sevap yazılır.

اَللَّهُمَّ بِا لْحَقِّ اَنْزَلْتَهُ وَبِالْحَقِّ نَزَلَ .اَللَّهُمَّ عَظِّمْ رَغْبَتِى فِيهِ .وَاجْعَلْهُ نُورًا لِبَصَرِى. وَ شِفَاءً لِصَدْرِى .اَللَّهُمَّ زَيِّنْ بِهِ لِسَانِى. وَجَمِّلْ بِهِ وَجْهِى. وَقَوِّ بِهِ جَسَدِى .وَارْزُقْنِى تِلاَوَتَهُ عَلَى طَاعَتِكَ. آَنَاءَ اللَّيْلِ وَاَطْرَافَ النَّهَارِ. وَاحْشُرْنِى مَعَ انَّبِىِّ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ تَعَالَى عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ وَ آلِهِ الْاَخْيَارِ.


Allâhümme bi’l-hakkı enzeltehû ve bi’l-hakkı nezel. Allâhümme azıım rağbetî fîhî vec’alhü nûren libasari ve şifâen lisadrî.
Allâhümme zeyyin bihî lisânî ve cemil bihî vechî ve kavvi bihî cesedî verzuknî tilâvetehû alâ tâtike ânâe’l-leyli ve etrâfe’n-nehâri vahşurnî maa’n-Nebiyyi Muhammedin Salla’l-lâhü Teâlâ Aleyhi Ve Selleme ve Âlihi’l-ahyâr. 
[HADİS-İ ŞERİF SAHİH-İ MÜSLİM]

 Mânası : “Ya İlâhi! Kur’ân-ı Kerim’i sen hak ile indirdin ve o hak ile indi. Allâh’ım, Kur’ân’a benim rağbetimi (gayretimi) artır.  Kur’ân-ı benim gözümün nûru, göğsümün şifası kıl. Allâh’ım, benim dilimi Kur’ân’la süsle, yüzümü Kur’ân’la güzelleştir, Vücudumu Kur’ân’la kuvvetleştir. Gündüz ve gece senin tâatın üzerine beni Kur’ân’ı okumakla rızıklandır. Beni Hazret-i Muhammed Mustafa Salla’l-lâhü Teâlâ Aleyhi Ve Selleme ve hayırlı ehli ile beraber haşreyle (buluştur).”



KUR’ÂNI KERİM OKUDUKTAN SONRA OKUNACAK DUA : :



اَللَّهُمَّ ارْ حَمْنِى بِالْقُرْاٰنِ وَجْعَلْهُ لِى اِمَامًا وَنُورًا وَهُدًى وَرَحْمَةً اَللَّهُمَّ ذَكِّرْنِى مِنْهُ مَا نَسِيْتُ وَعَلِّمْنِى مِنْهُ مَاجَهِلْتُ وَارْزُقْنِى تِلاَوَتَهُ اٰنَۤاءَ للَّيْلِ وَ اَطْرَافَ النَّهَارِ وَجْعَلْهُ لِى حُجَّةً يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ.
 
ALLAHUMMARHAMNİİ BİL QUR’ÂN, WAJ’ALHU Lİİ İMÂMAW WA NUUROO, WA HUDAA WA ROHMAH. ALLAHUMMA DZAKKİRNİİ MİNHU MAA NASİİTU, WA ‘ALLİMNİİ MİNHU MAA JAHİLTU, WARZUQNİİ TİLAAWATAHU AANAA-ALLAYLİ WA ATHROO FANNAHAAR, WAJ’ALHU Lİİ HUJJATAN, YAA ROBBAL ‘AALAMİİN.

Yaa Allah curahkanlah rahmat kepadaku dengan Al-Qur’an, dan jadikan Al-Qur’an sebagai pemimpin, cahaya, petunjuk dan rahmat bagiku. Yaa Allah ingatkanlah aku terhadap apa yang telah aku lupakan dari Al-Qur’an. Ajarilah aku apa-apa yang belum aku ketahui dari Al-Qur’an. Anugerahilah aku kemampuan untuk senantiasa membacanya sepanjang malam dan siang. Jadikanlah Al-Qur’an hujjah  bagiku ( yang dapat menyelamatkanku) Wahai Tuhan Seluruh ‘Alam.


Burdan İndirin : İNDİR



SocialTwist Tell-a-Friend
close
============> [ Close ] =============
>